Nyt tag – Tre gode grunde til at få et nyt tag på huset

Der er generelt tre gode grunde til at ønske at få et nyt tag på huset: økonomiske, funktionelle og æstetiske.

De økonomiske fordele ved at få nyt tag

Økonomisk set er et nyt tag en rigtig fornuftig investering. For det første stiger husets værdi typisk med helt op til selve udgiftens størrelse. De mange målbare fordele er direkte til at tage og føle på, og dette afspejles direkte i værdiansættelsen af huset. Pengene er så at sige sparet op i den øgede friværdi. Alene her er det klart, at der er direkte fordele i at bruge penge på et nyt tag.

3 gode grunde

Udover værdistigningen et nyt tag tilfører et hus, kan man desuden regne med en betydelig besparelse på husets varmeudgifter i mange år fremover. Grundet nye bygningsreglementer skal et nyt tag altid efterisoleres, såfremt dette er rentabelt. Da en efterisolering ikke udgør en stor merudgift når man allerede er i gang med at lægge nyt tag, og da den bidrager enormt til tagets isoleringsevne, tjener den sig typisk hjem allerede indenfor et par år. Derfor efterisoleres nye tage, der lægges den dag i dag, næsten altid. Resultatet er, at et hus med et moderne, nyt tag kræver betydeligt mindre varmeforbrug end et uden. Investeringen spares således stille og roligt hjem via lavere varmeudgifter, og som bekendt er penge sparet penge tjent. Typisk vil hele investering faktisk være sparet hjem indenfor tagets garanterede levetid, som regel tredive år eller mere, og så er det endt med at være en gratis opgradering at få nyt tag på. I øvrigt, og værd at nævne, er det jo godt for miljøet når vi belaster det mindre, noget der er godt for alle, både nu og i fremtiden.

Et nyt tag kan være nødvendigt

Rent funktionelt kan der være mange årsager til at et nyt tag er påkrævet. Hvis der er sket uheld, for eksempel i forbindelse med en brand- eller vandskade, kan det være nødvendigt med en del- eller helvis udskiftning af taget. Ren slitage af vind og vejr sætter også sine tydelige spor gennem årene, og det kan efterhånden være nødvendigt med en gennemgribende tagrenovation. Som det fremgår af de andre årsager nævnt her, er det ofte være attraktivt at benytte lejligheden til at få et helt nyt tag på huset, i stedet for give sig i kast med udførlige, dyre reparationer på det gamle. At renovere et defekt tag er som regel en mulighed, men huset nyder slet ikke af samme værdistigning som det gør når der kommer et helt nyt tag på. Rent økonomisk kan det altså sjældent svare sig at renovere, fremfor at få taget udskiftet.

Æstetikken i tagrenovering

3 gode grunde til nut tag

Den rent æstetiske fordel ved at et nyt tag er naturligvis en mere personlig sag, men de fleste er enige om, at etnyt tag til bolig 300x225 Nyt tag Tre gode grunde til at få et nyt tag på huset funklende nyt teglstenstag er utroligt flot at se på. Vi får således mange henvendelser fra folk, der ønsker at forny deres hjem, efter de har set eksempler på hvordan andre har gjort det, det være sig familien, vennerne eller bare naboerne. Udvalget af tegltyper og farver i dag større end nogensinde, og der er mange flotte varianter at vælge imellem. For eksempel, I takt med at flere og flere murstenshuse får nypudset eller malet facaden hvide, er sort højglaserede teglsten blevet utroligt populære, da den resulterende kontrast står stærkt og flot. Mens de traditionelle røde varianter stadig er meget populære for mange der køber nyt tag den dag i dag, er andre mere eventyrlystne, og vælger måske en blå eller anden usædvanlig variant. Der er noget for enhver smag.

Større gensalgsværdi

Et hus med nyt tag et særdeles attraktivt hus. Udover den klare økonomiske og miljømæssige gevinst et nyt tag tilfører et hus, er der en vis sikkerhed i at vide at taget er i perfekt stand, og at alting er i orden i henhold til nutidige bygningsreglementer. Der er gældende garanti mod skjulte fejl og mangler, der er efterisoleret i forhold til moderne teknikker, og det hele er asbestfrit og af den højeste kvalitet. Denne vished omkring kvalitet og garanti afspejles naturligvis tydeligt i husets værdi, hvorfor det er muligt at opnå en direkte værdistigning på helt op til omkring investeringens størrelse. Og så er der naturligvis charmen ved et flot og lækkert tag. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at et nyt tag bidrager enormt til at gøre et hjem fuldkomment. Skal et hus sælges, vil et nyt tag gøre underværker for salgbarheden af huset.

Planlæg omhyggeligt

Pønser du på at få et nyt tag på dit hus, vil vi naturligvis anbefale at sætte sig ordenligt ind i tingene først. Det er store, vigtige valg, når du skal vælge hvilken tegltype – og farve – passer bedst til netop dit hus, men der er også mange små detaljer der er vigtige at have styr på.

Brug eventuelt prisberegneren til at danne et overblik over hvad det vil koste at få et nyt tag. Du kan lege med forskellige tagtyper, antal ovenlysvinduer, kviste med mere. Nogle gange kan det virke lidt overvældende, og man kan nemt komme i tvivl om man vælger det mest optimale, eller om man overser noget vigtigt.

Compara kan få dig gennem processen med nyt tag

Compara kan hjælpe

Derfor kan det være en god ide at alliere sig med en specialist indenfor tagbranchen. Compara er et firma, der udelukkende beskæftiger sig med at rådføre mennesker omkring hvordan de får det bedste tag – til den bedste pris. De har bygningskonstruktører med mange år på bagen, der har al den erfaring og specialviden der skal til for løse opgaven bedst muligt. De har personlig kontakt til et netværk af velrenommerede entreprenører, alle med et utal af veloverståede projekter bag sig. Kombinationen af deres knowhow, forbindelser og erfaring gør at de er særligt veludrustede til at hjælpe netop dig med at komme bedst mulig fra start – og i mål – når du skal have nyt tag på dit hus. Og så er det vigtigt at pointere, at deres samarbejdspartnere ofte kan tilbyde priser, der er meget svære at opdrive på egen hånd. Når man samtidig kan få et rådgivningsmøde, og derefter få tilbud på opgaven, helt gratis, er det svært at finde en god grund til ikke at tage kontakt til Compara.


© Nyt-Tag.dk | En del af Compara A/S | info@compara.dk