Værd at overveje når man køber nyt tag

Mange muligheder når man får nyt tag

Værd at overveje før ny tag

Vil man købe nyt tag til sit hus, er der mange spændende overvejelser man bør lave sig. Det er nemlig nu, i forbindelse med udskiftningen af taget, at der er en perfekt mulighed for at opgradere sit hjem til noget større og bedre. Et nyt tag er blot et af mange solide opgraderinger man kan give sit hus.

Der åbner sig en verden af muligheder, når man først har besluttet sig at få et nyt tag på huset. Måske har man længe kunnet tænke sig at have kviste i taget, eller ovenlysvinduer der hvor der ikke var nogen førhen. Måske ønsker man sig en altan med vandkig, eller med udsigt over haven eller markerne. Et nyt tag kan altså blive helt anderledes end det gamle.

Få mere plads

Der er dog ofte endnu større potentiale for forbedringer, når der skal et nyt tag på huset. Uudnyttede loftsrum er utroligt populære at få renoveret og gjort beboelige. Et loftsrum kan sagtens omdannes til beboeligt areal, uden at man samtidigt skal have nyt tag, men der er store fordele, og derfor besparelser, i at køre begge projekter samtidigt. Når der allerede er gjort klar med stillads, oprydning, flytning af rumindhold, afskærmninger med videre, alle værktøjer og materialer er ved hånden, håndværkere allerede er på adressen med fuld adgang til vand, strøm og toilet og så videre, vil projekterne kunne udføres langt mere effektivt tilsammen, end hvis de blev gjort hver for sig. Har man rådgivere på, kan de styre begge projekter, for at opnå den bedst mulige samlede løsning. Ikke mindst tidsmæssigt er der store besparelser at hente på at kombinere lægningen af et nyt tag med en anden stor opgradering, og det betyder en væsentlig kortere periode med daglige forstyrrelser i hjemmet. Man sparer altså både tid og penge på at udført begge jobs samtidigt, og derfor vælger mange at benytte lejligheden til at gøre det.

Overvej første sal på huset

Finanskrisen har lært os at kigge godt efter sunde investeringer, og især med hensyn til boligarealer er vi blevet dygtige til at udnytte potentialer fuldt ud. Vil man flytte i noget større alene for boligarealens skyld, er det bestemt værd at overveje at få en første sal på huset i stedet. Mange huse har mulighed for en tilbygning i form af en hel ny første sal. Her er der naturligvis tale om den perfekte mulighed for at udnytte at man alligevel skal have lagt nyt tag.

Som tommelfingerregel kan man regne med at førstesalen bliver på cirka 70% af grundplanet af et hus. Er et hus på 100 m2, øger en første sal altså boligarealet med 70 m2. Man skal dog huske at tjekke sin grunds bebyggelsesprocent, da bygningsreglementet dikterer at boligarealet på et hus højst må udgøre 30% af grundens størrelse. Førnævnte eksempel på et 100 m2 hus skal altså ligge på en grund på 567 m2, for at man må bygge en første sal på. Desuden kan der være regler i forhold til lokalplanen, samt husets beliggenhed i forhold til nabohusene, der begrænser den tilladte højde. Der kan også være restriktioner omkring hvilken tagbeklædning man må benytte på et nyt tag. Undersøg derfor med kommunen, hvilke regler gælder for dit hus, før du giver dig i kast med at lægge nyt tag, hvad enten der skal ny første sal på eller ej. Gør det i god tid, da sagsbehandlingen kan tage alt fra en til fem måneder, afhængigt af kommunen.

Den sunde økonomi ved et nyt tag

Det kan virke som en stor mundful, men heldigvis er investeringen yderst rentabel. Førstesalen bidrager solidt til friværdien, typisk på investeringens størrelse eller mere, og det samme gør et nyt tag.

Den sunde økonomi i forbindelse med en tagudskiftning er velkendt. Udover værdistigningen, der typisk lyder på helt op til investeringens størrelse, kan man regne med en betydelig besparelse på varmeudgifterne til huset. Et nyt tag, der lægges i dag, skal i følge bygningsreglementet efterisoleres, såfremt det er rentabelt. Da den mindre udgift en efterisolering udgør hurtigt tjenes hjem via en endnu lavere varmeudgift – typisk indefor blot to år – sker dette så godt som altid. Engangsudgiften til et nyt tag vil altså støt tjene sig hjem, som årene går, og generelt vil hele beløbet være sparet i varme indenfor tagets levetid. Et nyt tag er altså noget af den sundeste investering, man kan foretage sig i sit hjem.

Vil man tage skridtet videre, er det som nævnt det perfekte tidspunkt at bygge en ny første sal på sit hus, hvis man alligevel skal have lagt nyt tag. Her er det en god ide at rådføre sig ordenligt, før man giver sig i kast med et projekt af den størrelse.

Compara kan hjælpe med nyt tag

Compara kan hjælpe med at finde den perfekte tagløsning

Compara er et rådgivningsfirma, der netop specialiserer sig i at rådgive privatpersoner, der ønsker at købe nyt tag – med eller uden ny førstesal. Deres arkitekter og bygningskonstruktører har både bred erfaring generelt samt særlige specialkompetencer indenfor tagbyggeri. De hjælper kunderne med rådgivning, projektering og byggestyring. Ved hjælp af dette undgår kunden inferiøre løsninger og byggesjusk, der resulterer i spildtid og ekstra arbejde.

Compara har desuden kontakt til et netværk af nøje udvalgte samarbejdspartnere, der er eksperter i at bygge tage. Disse entreprenører kan levere et nyt tag i topklasse til den laveste pris, netop fordi de er eksperter. Deres erfaringen og kunnen gør, at de kan fuldføre arbejdet hurtigt og effektivt, og det betyder både en lavere pris og kortere arbejdsperiode.

Når man har holdt et inspirationsmøde med Compara omkring at købe nyt tag, vil de udbyde projektet til dette netværk. Entreprenørene byder ind med prisforslag, og Compara udlægger de tre mest favorable løsninger for dig, kunden. Fordi projektet er udbudt til en række entreprenører, vil et eller flere af dem typisk have mere tid til rådighed end andre. Fordi de selv ved, at de byder imod hinanden, og for at undgå stå tilbage med en tom ordrebog, kan det betale sig for dem at tilbyde at lægge et nyt tag til yderst favorable priser. Til slut er det blot tilbage at vælge den bedste løsning. Den samlede pris for både rådgivning samt de bedste bud på et nyt tag – fra entreprenører med de bedste håndværkere – vil altid være lavere, end hvad privatkunder selv kan finde frem til. I øvrigt er det jo nemt at sammenligne – det er bare at forsøge at finde bedre tilbud selv.


© Nyt-Tag.dk | En del af Compara A/S | info@compara.dk